sunnuntai 3. huhtikuuta 2016

...ei aivan Anelmaista....

mutta vähän viitteitä siihen suuntaan noissa musta-harmaissa,  Nallesta neulotuissa lapasissa

Toisen lapasparin vihreä on Nallea ja sininen todella vanhaa Suupohjan Kehruutehtaan nylonvahvisteista Harmonella-kampalankaa, niinkuin kerän pohjalla olleesta vyötteestä selviää:
Ostin langan aikoinaan reilut parikymmentä vuotta sitten  Anttilasta  silloisen markka-ajan hintaan  12,90/100 g -  ja tietysti sen kilon säkin.  Nuorimmaiselleni,  jonka paitalangaksi tämä oli ostettu, maksoin  kerimispalkkaa muistaakseni  markan vyyhdeltä.  
Paitaa tästä langasta ei koskaan neulottu koska väri ei loppujen lopuksi  ollutkaan hänelle mieluinen.  Pitkällisten lankavalintojen jälkeen paita neulottiin tummemmasta sinisestä ja tämä jäi lojumaan kaappiin. Nyt olen yrittänyt suoltaa tätä lankaa pienempiin neuleisiin,  mutta aika riittoisalta näyttää.  Käsinpestävänä ei myöskään kuulu monen suosikkeihin. No mummolan hätävarakopan lapasina menee, vanuttuu ja paranee käytössä.
Että semmmonen tarina tällä langalla.

Viikon aikana aikaa kului enempi lehtien lukemiseen kuin käsitöihin. Puutarha-aiheiset lehdet ovat niin täynnä kaikkea ihanaa....mistä vain aikaa ja voimia  kaikken kivan puuhasteluun sitten kun pihahommiin lopulta pääsee.

Mukavaa  ja aurinkoista  alkanutta huhtikuuta!

- Ievastiina
6 kommenttia:

 1. Kiitos, Kirsi! Kyllä niillä taas kuraa hämmentää.....

  VastaaPoista
 2. Hyvän näköset lapaset. Jos noilla ei onnistu ulkohommat niin ei millään :) . Hyvä on sullakin muisti, mihin mitäkin lankaa oot aatellu. Ja vanhassa vara parempi, kuin pussillisessa uusia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, olivat hyvännäköset. Hyvin kelpas koululaiselle aamusella käteen eikä pohjaväri edes tummemmista juur erotu. Se siitä taas!!!

   Poista
 3. Siistit lapaset molemmat parit. Onkohan sitä ilmassa :)? Puutarhalehtiä täälläkin on luettu ja haaveiltu. Päätin kyllä viime syksynä etten laita enään mitään kasvamaan. Entisissäkin on tällä selällä tarpeeksi koukkimista. Mutta saapihan sitä tuumailla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulle tulee "lopettamispäätös" joka kevät siinä vaiheessa kun yritän roudata aamupäivällä noita purkkeja pihalle haukkaamaan raitista ilmaa ja iltapäivällä takaisin sisälle. Mutta vielä olen jatkanut esikasvattelua ja tuntuu että enenevässä määrin tulee joka kevät laitettua kaikenlaista.....Nytkin on ikkunoiden edustat ja vapaat pöytätilat käytössä ja lisää varmaan tulee.... Auringonpaisteita Sinulle, ihana kun on kevät!

   Poista