maanantai 18. huhtikuuta 2016

Kaikkeen sitä ryhtyykin...

Viimeksi ilmestyneen  Cross Stitcher-lehden kylkiäisenä tuli pieni pistoilupaketti: puinen, valmiiksi rei'itetty pohja lankoineen ja muine tykötarpeineen.
Ajattelin, että helppo homma,   piankos tuo nyt on on pistoiltu ja pikkulikka saa leikkeihinsä ommellun pupusen. Vaan eipä käynytkään ihan sormia näpsäyttämällä. Puiselle palikalle pistoileminen ei ollutkaan helppoa enää siinä vaiheessa kun piti päätellä ompelulangat. Kankaalle pistoillun työn päätteleminen on leikkiä kun kangas taipuu mutta tuo ei antanut jälkeä yhtään.  No sain kuitenkin työn - vajaan 8 cm:n mittaisen pupusen - valmiiksi,
työn taustapuolelle levitin vielä  ohuelti väritöntä puuliimaa varmistamaan että päätellyt langat eivät pääse leikeissä purkautumaan.

Taas olen siis kokemusta rikkaampi, ennen en ole edes nähnyt tuollaisia valmiiksi rei'itettyjä pohjia saati sitten pistoillut. Ja  samalla sain muistutuksen omien kykyjeni yliarvioimisesta - sen kun vain muistaisi edes seuraavaan päivään.

Neulominen ei oikein innosta, kokeilin eilen, mutta purkuun meni sekin vähäinen aloitus.  Sadepäivän ratoksi laitoin taikinan kohoamaan, riisipyörösiä olisi tarkoitus leipoa. Saa  nähdä millaisin lopputuloksin tästä selviydyn.

Mukavaa viikkoa kaikille!

- ievastiina


4 kommenttia:

 1. Kiva pupu! Enpä ole tiennyt, että ristipistoja voi ommella puullekin. En kyllä ole kankaallekaan niitä juuri ommellut. Yhden pienen ristipistotyön ostin ja aloitin joskus 15 vuotta sitten, mutta tuolla se makaa jossakin laatikon pohjalla keskeneräisenä. Pitäisi oikeastaan kaivaa se esille ja tehdä loppuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin on ollut yksi joululiina keskentekoisena vuosikymmenen, muutaman piston saan ommelluksi silloin tällöin, saanenko koskaan valmiiksi.

   Poista
 2. Enpä ole minäkään moista nähnyt. Tytölle varmasti mieleinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uutta oli minullekin ja kokoonsa nähden toivottoman tuntuinen värkättävä!

   Poista