keskiviikko 16. maaliskuuta 2016

..linnunlaulua...

..kuuluu aamuisin jo varsin paljon! Ja lokit ovat saapuneet ja se jos mikä  on kevään merkki -  viikonloppuna  rapunpielestämme otettu kuva  tosin kertoo ettei  se samainen kevät ole meillä vielä kaikilta osin ihan tässä ja nyt...
vaikka narskut kukkivatkin..
Sitkeitä kukkia nuo narsissit,  aluksi roikkuivat puolikuoliaan näköisinä  kun kohtasivat kylmää, mutta muutaman päivän kuluessa ovat ryhdistäytyneet eivätkä  enää ole millänsäkään.

En tiedä kipeytyikö selkäni katolta pudonneiden lumien lapioimisesta vai rukin ääressä kyhjöttämisestä  - vaiko  molemmista - mutta alkuviikko on ollut varsin kivulias.

Kehräämiseni on edistynyt kuitenkin sen verran, että yhden säierullan sain kerratuksi. Ketjukertauksena kertasin ja lanka näytti  ennen pesua ( = kastelu haaleassa vedessä ilman pesuainetta)
ihan kohtuullisen hyvältä, ei liian ylikierteiseltä vaikka säiettä kehrätessä niin kuvittelin...

Kuivatuksen jälkeen lanka oli hieman pörröisempää - ilmeisesti koirankarvan ansiosta - mutta olen ihan tyytyväinen lopputulokseen. 
Seuraava lanka tulee olemaan myös kolmisäikeistä, tarkoitukseni on kerrata se suoraan rullilta. Jännä nähdä miten se  kokeilu onnistuu.

 Nyt en ole kehrännyt pariin päivään, sillä pistelin yhden pienen ristipistotyön tässä välillä.
Maanantaina ostamani ristipistolehden kylkiäisenä
oli pieni, soma ompelupaketti korttipohjineen  ja sehän täytyi pistellä ihan heti tuoreeltaan.
Eikä siitä lainkaan hassumpi tullutkaan.

Tällaista ajankulua olen harrastanut. Eilen siihen liittyi myös ihana auringonpaiste ja ihan yhtä hyvältä näyttää tänä aamunakin. Siispä  seuraavaksi levitänkin pyykit ulos kuivumaan.

Mukavaa viikkoa  ja palmusunnuntaita!

Virpomisiin!!!

 - ievastiina


6 kommenttia:

 1. Kivan näköistä lankaa on sinulla syntynyt. Vähän koirankarvalankaa olen minäkin kehrännyt, mutta se odottelee vielä rukin rullalla vyyhteämistä ja pesua. Hyvin kehräytyi rukillakin karstaamatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei vaan, Knea! Kiva kuulla että toimii hyvin myös rukilla kehrättäessä.Minulla on muutama lepere karstattuna odottelemassa, mutta ensin pitäisi kehrätä loppuun tuo lampaanvillan kanssa karstattu. Rukin ääressä aika menee kyllä ihan siivillä kun ei mlttaisi lopettaa....

   Poista
 2. Kylläpä on saman näköistä täälläkin. Ootkohan ottanutkin kuvan meijän pihasta. Kivan näköisiä vyyhtejä taas. Onhan niissä isompi työ varmaan,mutta ainakin on yksilöllisiä lankoja. Noissa ristipisto lehdissä on kivoja malleja. Tuleekos sulle virpojia?

  Tilvon talvon, sano Minttu pienenä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Tänään on ollu kauheen kylmä tuuli ja siinä ahavassa on lumipenkkojen reunat kyllä vähän huventunu. Niin, ja tenavat pääsivät lätköihin rypemään....Hirveä siivo!!!! Onhan noissa langoissa puolensa ja varsinkin ovat hitaita tehä...kunhan oppis kaikki metkut ja sais kokonaan tuon Ristiinan kesytettyä....Nuo ristipistot koukuttaa minua aika ajoin - tietäs vaan aina mistä alottaa kun ohjeita on kertyny jokunenkin.... No virpojia on kyllä tulossa, kuivaharjotteluakin on tehty jo viikon verran... ja tytön koira haetaan huomenna viikonlopuksi hoitoon joten elämää on siis taas tiedossa enempi kun sielu sietää. Ehkä tästäkin vielä selvitään elävänä!!! Viikonloppua sinne!!!

   Poista
 3. Ihania lankavyyhtejä. Mitä aioit tehdä niistä?
  Meillä oli täällä Salpausselän harjunjuurella jo monta aurinkoista kevätpäivää. Nyt tuulee ja tulee sellaista inhottavaa melkein vettä mutta ei ihan, muttei räntääkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kirsi! Eivätköhän nuo langat päätyne lapasiksi, sukkina eivät oikein kestä käyttöä kun ei ole nailonilla vahvistettua. Meilläkin on ollut pari aurinkopäivää, tänään on tuullut kylmästi koko päivän mutta ei sada vielä. En kaipaisi lunta yhtään senttiä - vaikka sanotaankin että uusi lumi on vanhan surma... Mukavaa palmusunnuntaita Sinulle!

   Poista