maanantai 1. helmikuuta 2016

..helmikuu on tullut...

...valkohanget ovat kuitenkin hakusessaan. No minulle riittää tämäkin lumi. Viime viikolla lunta satoi sen verran paljon, että sain jumpata niiden kanssa enemmän kuin koko alkutalven aikana yhteensä. Ja nyt vesisade on nollannut senkin tehdyn työn. Pimein talvi meni minulta melkein huomaamatta  kaikenlaista pientä väsätessä. Kuitenkin  on aivan ihanaa  kun aurinko paistaa ja päiviin on tullut  jo vähän pituutta lisää. Mitenköhän maltankaan keskittyä käsitöihin kun siemenluettelot ja kuvastot puskevat postiluukusta ja into alkaa kyteä taimikasvatukseen......

Mutta vielä sentään olen saanut jotain valmistakin aikaiseksi. Eilisen illan tunteina sain viimeistellyksi nuorimmaiselleni neulepaidan.
Omasta mielestäni siitä tuli oikein hyvä, mutta lopullinen arvio kuulunee illemmalla kun poika tulee paitansa hakemaan.

Karkeana ohjeena käytin Novitan syksy 2014-lehden  mallia n:o 65  ja lankana oli (pojan hankkima) Novitan Metso - 100 % akryyli -  jota kului  tähän M-kokoon 671 g. Vyötteen puikkosuositus oli n:o 6 mutta neuloin reilusti pienemmillä eli nelosilla, pyörönä kainaloihin saakka ja tasona lopun, hihat neuloin nelosen sukkapuikoillla.  Lanka oli kyllä ihan mukavaa neulottavaa mutta kuuden  numeron puikoilla neulottaessa neuleesta olisi tullut   aivan mahdottoman väljää ja luultavasti myös helposti venyvää -  olen yleensäkin  aika epäluuloinen akryylineuleiden käyttäytymisen suhteen ja jo lankaostoksia tehdessäni jätän akryylilangat  kokonaan pois luvuista . Muovia mitä muovia!!! Tosin tämän langan hankinnassa oli vaikuttimena ollut väri eikä se hassumpi ollutkaan.

Tammikuu ei ollut mikään kummoinen valmistuneiden käsitöiden suhteen, yhteensä 8 eri neuletta sain valmiiksi ja lankaa niihin kului yhteensä 1210 g, josta määrästä oma lankavarastoni hupeni vain 539 g - ja siihenkin oli hankittu parisataa grammaa uutta lankaa....  Ei siis hurraamista!!!!

Nyt pää on taas ihan tyhjä eikä seuraavasta neuleesta ole hajuakaan.   Sitä miettiessä taidan paistaa kasan lettuja ja herkutella niillä pikkukoululaisten kanssa!

Herkkuhetkiä teillekin ja auringon paistetta!

-ievastiina2 kommenttia:

  1. Kommee paitahan siitä tuli. Eipä oo näissä kästöissä paljoo hurraamista kun aattelee jokunen aika sitten, kuinka paljon sain tehtyä. Voi kun oliskin lettuja....lurps.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kuvassa väri on vaaleampi kuin luonnossa, mutta paita kuin paita. Hyvin kelpasi saajalleen....

      Poista