torstai 18. helmikuuta 2016

Koirankarvalankaa..

...syntyi lopulta - hieman hitaasti, mutta kuitenkin - 91 g /320 m.
Kehräsin langan yksinomaan koirankarvasta ja pesin valmiin langan haalealla vedellä ilman pesuainetta. Kehrättävä karva oli sellaisina tuppoina mihin  se oli koiraa harjattaessa jäänyt, siis valmiina lepereinä, hieman irtoroskia ja takkuja joukossa, mutta muuten ihan mukavaa. Itse kehrääminen oli hieman työlästä puuhaa, sillä karva on vähän liukasta yksinään kehrättäväksi.   Nyt ymmärrän hyvin sen, miksi kehräämöt  käyttävät koirankarvalangassa mukana lampaanvillaa, se kun sitoo kehrättävät kuidut paremmin toisiinsa.  Minulla vain oli ihan vissi tarkoitus  tehdä tuo lanka tällä tavalla sen vuoksi, että saan neulotuksi pienen kiitoslämpimäisen karvasäkin lahjoittajalle. Aluksi suunnittelin neulovani kämmekkäät, mutta lankaa on nyt sen verran, että taidan saada neulotuksi siitä joogasukat.  Ja ellei  tämä lanka riitä  niihin niin saan  kehrätyksi lisää, sillä karvaa on vielä vaikka kuinka paljon ja tuotantolaitos - naapurini hollannin pystykorva Usko - pyörii edelleen.

Mutta nyt langat kerälle että pääsen neulomaan.

Mukavaa torstaipäivää!

- ievastiina

2 kommenttia:

  1. Voi kun olis meilläkii koirankarvat tuollai nätillä kerällä, mutta ei oo. Kummasti vaan kasaantuvat nurkkiin ja sieltä ilmavirran mukana juoksevat pitkin lattioita. Lauhaa viikonloppua sinulle ☺

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi! Ei ne kaikki oo kerällä meilläkään, just imuroin irtokarvaa vähemmäksi. Epätasaista on tuo lanka mutta ihanan pehmoista neulottavaa. Säärystimiksi se sitten lopulta päätyy - on tullu muutama muutos aikaisempiin aikeisiin. Oonkin lauleskellu täällä että "hiiri se kissalle takkia ompeli...." sen verran on vaihdellu mieli tuon tekeleen kanssa. Heh! Mutta toinen säärystin on liki valmis ja toinenkin alullaan...... Leppeitä kelejä siulle ja porukallesi!

      Poista