keskiviikko 19. helmikuuta 2020

...reilusti yli kolme vuotta....

...sitten olen käynyt viimeksi päivittämässä blogiani. Nyt oli aivan pakko kokeilla vieläkö osaan käyttää koko Bloggeria kun on näin pitkä aika edellisestä käynnistä/käytöstä.

Kaikenlaista on näihin kolmeen vuoteen mahtunut. Paljon erilaisia käsitöitä ja ainakin yhtä paljon huuhaata, mistä ei ole jäänyt mitään mainittavaa.

Ehkä mainittavin työ viime vuodelta oli tämä Dropsin Alpaca Silkistä neulomani paita nuoremmalle pojalle, hän kun tuntuu neuleista tykkäävän.  Tämä oli todella ihana neulottava ihan langankin puolesta,  ja valmiista työstä tuli kuohkea ja kevyt (menekki 500 g kokoon L kolmosen puikoilla) joten molemminpuolista tyytyväisyyttä ei voinut mitenkään peitellä.

Tämän vuoden puolella olen neulonut muutaman sukkaparin iänikuisista jämälangoista - niitä kun tuntuu riittävän loputtomasti -  ja muutamat sukat  aivan täysiltä keriltäkin.  Myös pipoja, sormikkaita ja kaulureita olen neulonut perheen miesväelle, tässä muutama kauluri ja pipo.


Uusia sukkalankoja ostin kyllä kilon  joku aika sitten, kun en voinut vastustaa niitä ihania, mainoksessa silmiini pistäneitä värejä.  Hobbii.fi:stä tilasin, kiinalaista alkuperää näyttävät olevan  vyötteen perusteella, mutta haitanneeko tuo - jos ei ota tavaksi. Näistä en ole aloittanut vielä mitään, mutta ajatus  ensimmäisestä tekeleestä on kypsynyt jo varsin tarkkaan.

Näiden lisäksi olen tilannut langat kahteen huppariin, molemmat ovat Dropsin Nepal mixiä (koostumus 65% villaa, 35% alpakkaa)   Ensiksi - Riikka-Piikalta tilatuista, sävyltään metsä - olenkin saanut jo hupparin valmiiksi ja se on nuorimmaisella käytössä.
Kooltaan tämä on n. L, ohjeina vain mielikuvitus, mallitilkku ja pojasta otetut mitat, puikkoina 4,5 mm:n sukkapuikot hihojen aloituksissa ja muualla ChiaoGoo- pyöröpuikot, nekin 4,5 mm. Langan menekki tuohon huppariin oli 1020 g. Nuo pyöröt ovat muuten aivan mahtavat, jos kuka haluaa kokeilla niin luulen ettei tule pettymään.

Toinen samanlainen huppari on nyt parhaillaan puikoilla ja se tulee vanhemmalle pojalle hänen omilla mitoillaan vaalean harmaasta Nepal mixistä, kuvia  on tarkoitukseni laittaa tänne jahka saan valmista aikaan. Tähän tilasin langat Lankatalo Tapion Kaupasta ja ne  tulivat todella nopeasti

Tällaisena  mitäänsanomattomana talvena on ollut henkireikä keskittyä vähän isompiin käsitöihin kun ulkona liikkuminen on jäänyt lähes olemattomaksi liukkaiden ja märkyyden vuoksi. No, nuo syyt ovat tietysti vain tekosyitä, mutta joka tapauksessa sohvan nurkka on ollut turvallinen neulomispaikka.

Ristipistotöitä olen vähän myös kyhästellyt, mutta  aika vähälle ovat jääneet viimeisten kuukausien aikana. Tässä kuva yhdestä valmistuneesta edellisvuodelta


sekä tällä hetkellä keskeneräisenä  työstämisvuoroaan odottelevasta
 - nyt vaan ei ole malttanut pistellä...  mutta jahka valmistuu niin tulee olemaan hieno talvimaisema, vaikka ite sanonkin.

Paljon, niin paljon olisi kaikenlaista kerrottavaa näiltä kolmelta vuodelta, mutta sen enempää oma aikani kuin kenenkään kiinnostus tuskin riittäisi, joten toivon että seuraavaan päivitykseeni ei kulu kolmeakaan vuotta.

Aurinkoa  helmikuiseen päiväänne toivottaa ievastiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti